Atelierul Ucenic de mic este un atelier cu o viziune open minded adresandu-se copiilor care doresc sa faca ucenicie in artele plastice de la culoare, desen, design, arhitectura sau arte decorative. Aici se evadeaza din cotidian,timpul devine emotie, descifrarea o sursa si intuitia un preambul in interiorul nostru.
Totul a inceput din dorinta de a-i invata pe copii cee ce stiu eu, sa experimenteze liber fara restrictii si tipare impuse. O munca asidua, dar cu rezultate pe masura, premii, expozitii, tabere si mult timp petrecut impreuna. Ei bine, ceea ce a urmat ulterior au fost grupuri de copii care au experimentat pentru multi ani ce inseamna munca la atelier alaturi de un artist. Astazi o parte din acei copii invata la randul lor pe altii tainele picturii sau profeseaza ca artisti , iar cei care au alte ocupatii cocheteaza in continuare cu arta.
Arta poate fi vazuta ca un amalgam de abilitati de care copilul are nevoie pentru a fi inventiv si critic, iar atunci cand se pune intrebarea merita sa pictezi? Raspunsul este unul afirmativ deoarece creativitatea tine de originalitate si nu de copiere.
Asadar trebuie stimulata creativitatea copiilor?
Da, deoarece un copil creativ isi exprima cu usurinta emotiile, comunica mult mai usor, si va deveni un adult care gaseste rapid solutii. Copii au nevoie de stimuli care sa le antreneze mintea, cu fiecare pas facut cel mic descopera posibilitati infinite de redare a formei.
Pe scurt acesta este talentul de a fi perseverent, insistent si preocupat.